Uitnodiging - persconferentie: donderdag 19 september om 10u45

Uitnodiging - persconferentie: donderdag 19 september om 10u45

Philippe Close, burgemeester van de stad Brussel; Dirk Thielens, waarnemend directeur-generaal van het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola; en Karine Lalieux, voorzitter van het OCMW van de stad Brussel, hebben het genoegen om u uit te nodigen voor de persconferentie voor de inhuldiging van het Professor VIS-gebouw op donderdag 19 september om 10u45.

Het nieuwe gebouw "Professor Henri Vis" zal het zorgoppervlak van het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola met een derde vergroten. Een state of the art operatiekwartier en een nieuwe spoeddienst zal de acute zorg voor meer dan 50.000 kinderen per jaar garanderen. In 2020, worden er de hospitalisatie-eenheden van de kinderpsychiatrie eveneens gehuisvest samen met de niet-intensieve neonatologie-eenheid (bedden n *), die wordt verbonden door een loopbrug met de kraamafdeling van het UVC Brugmann.

De persconferentie zal worden gevolgd door een bezoek van het nieuwe operatiekwartier en toekomstige spoeddienst waar die dag eveneens het Knuffelbeerziekenhuis aanwezig zal zijn.

PROGRAMMA
10u15
- Persreceptie bij de ingang van het Henri VIS-gebouw (ambulancezaal)
10u45 - Start van de persconferentie
11u00 - Officiële inhuldiging (lint en fotoshoot)
11u10 - Begin van de rondleidingen in de toekomstige spoeddienst en/of het nieuwe operatiekwartier en/of interviews
Verwacht einde om 12u00

PRAKTISCHE INFORMATIE
UKZKF - VIS-gebouw - Jean Joseph Crocqlaan 7, 1020 Brussel (zie routebeschrijving in bijlage).
Betalend parkeren, bereikbaar via het Van Gehuchtenplein of de straat. Kies voor openbaar vervoer of zachte mobiliteit.

Bevestig uw aanwezigheid per e-mail amelie@wavemakers.eu of per telefoon 0477 200 970 voor 17 september 2019.

Contacteer ons
Maud Rouillé Responsable communication - Communicatie verantwoordelijke, HUDERF - UKZKF
Maud Rouillé Responsable communication - Communicatie verantwoordelijke, HUDERF - UKZKF
Over Universitair Kinderziekenhuis Koninging Fabiola

Het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola (UKZKF) is het enige Belgische ziekenhuis voor kinderen en jongeren. Het heeft als opdracht:

  • Het verzorgen en ondersteunen van kinderen, jongeren en hun families door middel van uitgebreide, multidisciplinaire, humanistische en uitstekende zorgen.
  • De organisatie van onderwijs en onderzoek op hoog niveau door middel van een voortdurend proces van innovatie en kennisontwikkeling.
  • Het actief bijdragen aan de gezondheidseducatie.

Door al het mogelijke te doen voor het welzijn van het kind draagt ons ziekenhuis bij aan de eigen ontwikkeling van het kind en zijn ontplooiing in de samenleving

Het UKZKF in cijfers : 183 bedden, ongeveer 200.000 ambulante patiënten, waarvan 40.000 spoedgevallen en meer dan 47.000 hospitalisatiedagen per jaar. Vandaag werken er meer dan 1000 personen, waaronder meer dan 235 artsen en 540 personeelsleden in de verpleegkundige- en/of paramedische sector.

www.huderf.be

Het UKZKF op sociale media

Universitair Kinderziekenhuis Koninging Fabiola
J.J. Crocqlaan 15
1020 Brussel