Persuitnodiging: Voeg u bij het loopteam van het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola - 2 oktober 2016

Persuitnodiging: Voeg u bij het loopteam van het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola - 2 oktober 2016

Of u nu een beetje (5 km), veel (21 km) of heel veel (marathon) wil lopen, of u gewoon wil inzetten voor het goede doel, het maakt niet uit! Voeg u bij het loopteam van het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola en loop mee ten voordele van één van de verenigingen die het Kinderziekenhuis ondersteunt. 

Tijdens de race en de voorbereidingen heeft u de kans om met onze medewerkers uit verschillende beroepscategorieën in contact te komen en met hen te spreken over hun dagelijkse bezigheden en bekommernissen. Onder hen:

  • Pierre Smeesters, dienstverantwoordelijke pediatrie, onderzoeker, verantwoordelijke van het pediatrisch labo en verantwoordelijk voor verschillende studenten in het ziekenhuis. Sportieveling en globetrotter. Professor Smeesters ondersteunt “The Belgian Kids’ Fund for Pediatric Research”. 
  • Lauriane Rouard, verpleegkundige en verantwoordelijke voor het operatiekwartier, staat aan de wieg van dit project.

Kom samen met ons trainen en loop mee met de Belfius Brussels Marathon & half marathon op 2 oktober. Er zijn nog maar twee plaatsen ter beschikking in het team van het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola!  

De vier vzw’s waarvoor wordt gelopen zijn : 

Kids Care/Les amis de l’Huderf – opgericht in 1991 om bij te dragen aan de kwaliteit van het onthaal en de levensstandaard voor zieke kinderen en hun familie en het aanbieden van kwalitatieve zorg http://www.ami-huderf.be/

The Belgian Kids' Fund for Pediatric Research – ondersteunt pediatrisch onderzoek http://www.belgiankidsfund.be/

Ademar – Samen de levenskwaliteit van kinderen met een nierziekte of urogenitale misvorming, dialyse of transplantatie verbeteren. http://www.ademar.be/

Sauvez mon enfant – het avontuur van een ploeg vrijwilligers die de levenskwaliteit van patiëntjes en verzorgers op de Intensive Care Unit en Spoed van het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola willen verbeteren. http://www.sauvezmonenfant.be/

U loopt niet maar wil toch een team steunen? Wij hebben ook nood aan vrijwilligers op de dag van de race om de rugzakken te bewaken, rugnummers uit te delen en onze sportievelingen aan te moedigen.

Als u een interview wenst met één van de lopers of de betrokken verenigingen, aarzel dan niet om contact met me op te nemen.

Deze uitnodiging is enkel voor journalisten, niet voor het grote publiek. Niet publiceren aub. Inschrijven kan voor 30 augustus via Amélie Putmans, amelie@racin.eu. Gelieve de loopafstand, de vzw van uw keuze en uw t-shirtmaat door te geven aub.

Met sportieve groeten, 
Het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola

Contacteer ons
Maud Rouillé HOPITAL UNIVERSITAIRE DES ENFANTS REINE FABIOLA
Maud Rouillé HOPITAL UNIVERSITAIRE DES ENFANTS REINE FABIOLA
Over Universitair Kinderziekenhuis Koninging Fabiola

Het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola (UKZKF) is het enige ziekenhuis in België dat zich uitsluitend toelegt op kinderen en adolescenten. Het UKZKF heeft daarbij de volgende opdrachten voor ogen:  

- Kinderen, adolescenten en hun naaste omgeving verzorgen en begeleiden middels een gespecialiseerde, multidisciplinaire en globale aanpak, waarbij het menselijke aspect en uitmuntendheid centraal staan.

- Instaan voor kwalitatief hoogstaand onderwijs en onderzoek door een continu vernieuwende aanpak en een steeds verbeterde (vak)kennis.

- Actief bijdragen tot de ontwikkeling op het vlak van gezondheid.

In ons ziekenhuis is het welzijn van het kind prioritair, waardoor het kind een sterkere rol toebedeeld krijgt in zijn eigen ontwikkeling en het zich ook beter zal kunnen ontplooien in de maatschappij.

Het UKZKF in enkele cijfers: 183 bedden, bijna 200.000 ambulante patiënten, waaronder 40.000 spoedgevallen en meer dan 47.000 dagen ziekenhuisopname op jaarbasis. Momenteel werkt er zo’n 950 man, onder wie nagenoeg 235 artsen en 540 zorgverstrekkers en/of paramedici.

www.huderf.be

Universitair Kinderziekenhuis Koninging Fabiola
J.J. Crocqlaan 15
1020 Brussel