Persuitnodiging: Prinses Léa van België en Michael Lewis Anderson van Wittamer op bezoek bij het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola

Op maandag 5 december zullen de kinderen in het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola kunnen deelnemen aan een workshop patisserie samen met Prinses Léa van België en Michael Lewis Anderson, patissier-decorateur bij Wittamer.

Deze ludieke workshop is een initiatief van vzw “Red mijn kind” die ernaar streeft om het leven van gehospitaliseerde kinderen in het kinderziekenhuis en hun zorgverleners te verbeteren. “Dankzij een gulle donatie van Renshaw tijdens de veiling op ons jaarlijks gala kunnen we deze activiteit organiseren.”, vertelt Dokter Biarent van vzw Red mijn kind. 

Programma : 
13u15 – Personthaal in de inkomhal van het ziekenhuis 
13u30 – Aankomst Prinses in het ziekenhuis en ontvangst door meneer Bruno De Meue, Algemeen Directeur en Professor Casimir, Medisch Algemeen Directeur 
14u – Aankomst kinderen en start workshop
Einde voorzien om 15u30

Adres: 
Jean-Joseph Crocqlaan 15
1020 Brussel

Opgelet: Bedankt om uw accreditatie en interviewaanvragen zo snel mogelijk door te geven via amelie.putmans@huderf.be of telefonisch op het nummer 0477 20 09 70. 

---

Nóg wat weetjes over het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola 

Het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola is lid van het netwerk van de Brusselse openbare ziekenhuizen IRIS, van het UVC Brussel en is ook een van de grootste activiteitensites van de VUB. Het UKZKF werd ingehuldigd in 1986 en is het enige universitaire ziekenhuis in België dat uitsluitend is gewijd aan de kindergeneeskunde: alles staat er in het teken van hen en van hun ouders. Van de geboorte tot de puberteit krijgen de kinderen er de meest complete gezondheidszorg, met respect voor het charter voor de rechten van het gehospitaliseerde kind. Het UKZKF is een medisch/chirurgisch ziekenhuis dat 183 bedden telt en borg staat voor een kwalitatief hoogstaande zorgverstrekking, een state of the art geneeskunde die voor iedereen toegankelijk is. 

Contact presse
Amélie Putmans
Communicatie verantwoordelijk ad interim
amelie.putmans@huderf.be
0477 20 09 70
@huderf_ukzkf
www.huderf30.be

Contacteer ons
Over Universitair Kinderziekenhuis Koninging Fabiola

Het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola (UKZKF) is het enige Belgische ziekenhuis voor kinderen en jongeren. Het heeft als opdracht:

  • Het verzorgen en ondersteunen van kinderen, jongeren en hun families door middel van uitgebreide, multidisciplinaire, humanistische en uitstekende zorgen.
  • De organisatie van onderwijs en onderzoek op hoog niveau door middel van een voortdurend proces van innovatie en kennisontwikkeling.
  • Het actief bijdragen aan de gezondheidseducatie.

Door al het mogelijke te doen voor het welzijn van het kind draagt ons ziekenhuis bij aan de eigen ontwikkeling van het kind en zijn ontplooiing in de samenleving

Het UKZKF in cijfers : 183 bedden, ongeveer 200.000 ambulante patiënten, waarvan 40.000 spoedgevallen en meer dan 47.000 hospitalisatiedagen per jaar. Vandaag werken er meer dan 1000 personen, waaronder meer dan 235 artsen en 540 personeelsleden in de verpleegkundige- en/of paramedische sector.

www.huderf.be

Het UKZKF op sociale media

Universitair Kinderziekenhuis Koninging Fabiola
J.J. Crocqlaan 15
1020 Brussel