PERSBERICHT VAN DE ZIEKENHUIZEN VAN HET IRIS-NETWERK

Coronavirus: Het iris-netwerk van Brusselse openbare ziekenhuizen kondigt een beperking van de bezoeken aan

In het belang van hun patiënten en van hun personeel, hebben de Brusselse openbare ziekenhuizen (namelijk, het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola, het UMC Sint-Pieter, de sites César de Paepe en Hallepoort, het UVC Brugmann, site Horta, Paul Brien en Koningin Astrid, het Jules Bordet Instituut en de ziekenhuizen Etterbeek-Baron Lambert, Etterbeek-Elsene, Molière-Longchamp en Joseph Bracops) beslist om vanaf woensdag 11 maart de toegang van bezoekers tot de ziekenhuisdiensten strikt in te perken

Over het algemeen worden bezoeken sterk afgeraden, in het bijzonder aan kwetsbare patiënten.

Beperkende maatregelen worden bepaald door elk ziekenhuis in het Brusselse openbare netwerk op grond van hun specifieke situatie en de informatie wordt meegedeeld via hun onthaaldiensten, hun website en hun pagina's op sociale media.

De ziekenhuizen wijzen erop dat deze maatregelen kunnen evolueren afhankelijk van nieuwe gegevens betreffende de verspreiding van het virus. 

Aan familieleden van patiënten wordt gevraagd om hun volle medewerking te verlenen voor de strikte naleving van deze beperkingen, genomen voor de veiligheid van iedereen.

Contacteer ons
Maud Rouillé Responsable communication - Communicatie verantwoordelijke, HUDERF - UKZKF
Maud Rouillé Responsable communication - Communicatie verantwoordelijke, HUDERF - UKZKF
Over Universitair Kinderziekenhuis Koninging Fabiola

Het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola (UKZKF) is het enige Belgische ziekenhuis voor kinderen en jongeren. Het heeft als opdracht:

  • Het verzorgen en ondersteunen van kinderen, jongeren en hun families door middel van uitgebreide, multidisciplinaire, humanistische en uitstekende zorgen.
  • De organisatie van onderwijs en onderzoek op hoog niveau door middel van een voortdurend proces van innovatie en kennisontwikkeling.
  • Het actief bijdragen aan de gezondheidseducatie.

Door al het mogelijke te doen voor het welzijn van het kind draagt ons ziekenhuis bij aan de eigen ontwikkeling van het kind en zijn ontplooiing in de samenleving

Het UKZKF in cijfers : 183 bedden, ongeveer 200.000 ambulante patiënten, waarvan 40.000 spoedgevallen en meer dan 47.000 hospitalisatiedagen per jaar. Vandaag werken er meer dan 1000 personen, waaronder meer dan 235 artsen en 540 personeelsleden in de verpleegkundige- en/of paramedische sector.

www.huderf.be

Het UKZKF op sociale media

Universitair Kinderziekenhuis Koninging Fabiola
J.J. Crocqlaan 15
1020 Brussel