Persbericht en persuitnodiging: Knuffelbeerziekenhuis in het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola

Persbericht en persuitnodiging: Knuffelbeerziekenhuis in het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola

De tweede editie van het Feest van het Kind vindt plaats op zaterdag 30 juni 2018 vanaf 10 uur

Op 30 juni opent het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola (UKZKF) voor één dag de Knuffelbeerziekenhuis. Kinderen die de kwalen en kwaaltjes van hun knuffels komen laten verzorgen, krijgen te horen hoe dat precies in zijn werk gaat. Het is de topactiviteit van het tweede Feest van het Kind, dat door het ziekenhuis wordt georganiseerd. De deuren en het park gaan open voor het grote publiek, patiënten, personeel en hun gezinnen voor een dag boordevol activiteiten.

Programma:

 • De Knuffelbeerziekenhuis: met dit ludieke en educatieve project wil men ervoor zorgen dat kinderen minder bang zijn voor de ziekenhuiswereld en voor medische zorg. Onze knuffelbeerdokters en verzorgers bestaan uit een vrijwillig team van enthousiaste ziekenhuismedewerkers, de BeMSA studentenvereniging geneeskunde van de ULB en een aantal postgraduaatstudenten. Ze geven antwoord op de talrijke vragen van de kinderen: “Waarom moet mijn knuffel een naambandje krijgen? Doet de prik pijn? Ik denk dat Beer een poot gebroken heeft. Moet hij in het gips? Beer is bang voor de operatie. Is het erg?” Het is voor de kinderartsen, verpleegkundigen en paramedici van het ziekenhuis ook een gelegenheid om toekomstige zorgverleners te begeleiden bij hun contact met kinderen.
 • Workshop reanimeren door het spoedteam, om de handelingen te leren die volwassenen en kinderen kunnen redden
 • Concerten en shows voor kinderen, waaronder drie shows met de Docteurs Zinzins, Woody (The Voice Belgique), Lip Stick (coverband), het Equinox koor, Piwi: de wervelende minstreel van Les Compagnons du Temps en Les Caricoles (verhalencyclus: Munoki, het moedige kind), Orkest en Harmonie van de VUB, voorstelling van theatergezelschap Ah Mon Amour
 • Rommelmarkt van speelgoed en kinderkleding ten voordele van het Belgian Kids Fund for Pediatric Research (pediatrisch onderzoek) en Kids'Care (welzijn van patiënten)
 • Parade van de Star Troopers en andere personages uit Star Wars
 • Springkastelen en opblaasbaar hindernissenparcours voor groot en klein
 • Demonstraties van Zora, de humanoïde robot die met de kinderen praat en voor verstrooiing zorgt
 • Catering: foodtrucks, cuberdons, theesalon enz.
 • Fotohokjes, voor een leuk aandenken
 • Allerlei workshops voor groot en klein: knutselen, schminken, gezelschapsspellen, zeepbellen, karikaturen, verkoop van knuffels gemaakt door de vrijwilligers, verhalen verteld door de ziekenhuisleerkrachten, verkeersveiligheid, tuinieren en nog zo veel meer.

De dag eindigt rond 16.45 uur, net na het laatste concert, in een wolk van zeepbellen.

Toegang

Jean-Joseph Crocqlaan 15, 1020 Brussel

Parking: UVC Brugmann (ticket) via Van Gehuchtenplein of in de straat (opgelet: blauwe zone)
Bus 88 Stiénon/Tuinwijk
Tram 93 Stiénon
Metro: Houba Brugmann

Aan het Feest van het Kind werken de volgende verenigingen mee: Red mijn kind, Docteurs Zinzins, 501th Legion Fanwars Garrison, Justine for Kids, Kids’Care, The Belgian Kids Fund for Pediatric Research, Un Temps pour Aimer, BeMSA, de studentenvereniging geneeskunde van de ULB en de politie.

PERSUITNODIGING

Breng een bezoek aan de knuffelbeerdokters en ontdek de filosofie achter de zorg, het onthaal en de behandeling van kinderen en hun familie die zo kenmerkend is voor het kinderziekenhuis. U bent welkom van 10 uur tot 17 uur.

Om uw bezoek zo goed mogelijk te organiseren en uw vragen te kunnen beantwoorden tijdens interviews en opnames, graag uw aanwezigheid bevestigen voor uiterlijk 25 juni via amelie@racin.eu of op 0477/20.09.70.

We hopen ook op u te kunnen rekenen om dit leuke evenement bekend te maken bij het grote publiek.

--- einde ---

Over het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola
Het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola is lid van het IRIS-netwerk van Brusselse openbare ziekenhuizen, het UVC Brussel, het Universitair Ziekenhuisnetwerk van Brussel en de belangrijkste pediatrische locatie van de ULB. Het UKZKF werd opgericht in 1986 en is het enige universitaire ziekenhuis in België dat volledig gewijd is aan kindergeneeskunde. Alles is er ontworpen op maat van kinderen en hun ouders. Vanaf de geboorte tot aan de puberteit: kinderen krijgen er de beste verzorging met respect voor het handvest van de rechten van het gehospitaliseerde kind. Het UKZKF is een medisch-chirurgisch ziekenhuis met 183 bedden en biedt een kwaliteitsvolle verzorging met het oog op een geavanceerde geneeskunde die voor iedereen toegankelijk is. www.huderf.be

Contactpersoon pers en aanvullende informatie
Maud Rouillé
Communicatieverantwoordelijke
Maud.rouille@huderf.be - 0490/49.31.11

Contacteer ons
Maud Rouillé HOPITAL UNIVERSITAIRE DES ENFANTS REINE FABIOLA
Maud Rouillé HOPITAL UNIVERSITAIRE DES ENFANTS REINE FABIOLA
Over Universitair Kinderziekenhuis Koninging Fabiola

Het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola (UKZKF) is het enige Belgische ziekenhuis voor kinderen en jongeren. Het heeft als opdracht:

 • Het verzorgen en ondersteunen van kinderen, jongeren en hun families door middel van uitgebreide, multidisciplinaire, humanistische en uitstekende zorgen.
 • De organisatie van onderwijs en onderzoek op hoog niveau door middel van een voortdurend proces van innovatie en kennisontwikkeling.
 • Het actief bijdragen aan de gezondheidseducatie.

Door al het mogelijke te doen voor het welzijn van het kind draagt ons ziekenhuis bij aan de eigen ontwikkeling van het kind en zijn ontplooiing in de samenleving

Het UKZKF in cijfers : 183 bedden, ongeveer 200.000 ambulante patiënten, waarvan 40.000 spoedgevallen en meer dan 47.000 hospitalisatiedagen per jaar. Vandaag werken er meer dan 1000 personen, waaronder meer dan 235 artsen en 540 personeelsleden in de verpleegkundige- en/of paramedische sector.

www.huderf.be

Het UKZKF op sociale media

Universitair Kinderziekenhuis Koninging Fabiola
J.J. Crocqlaan 15
1020 Brussel