Persbericht: Elk kind verdient elk jaar een verjaardag

Persbericht: Elk kind verdient elk jaar een verjaardag

Hoe kun je de hoop bewaren wanneer een diagnose valt? De nieuwe campagne van de vzw The Belgian Kids' Fund for Pediatric Research of het Wetenschappelijk Fonds van het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola vestigt de aandacht op het werk van onderzoekers. Dankzij hun onderzoek zal de levensverwachting van zieke kinderen verbeteren en wordt morele steun geboden aan hun families. Het is dankzij giften aan “The Belgian Kids’ Fund” dat deze haar missie kan waarmaken: jaarlijks doctoraatsbeurzen toekennen aan jonge onderzoekers voor hun medisch wetenschappelijk onderzoekswerk in de pediatrie.

De media campagne vertelt met een film het leven van een ziek kind en zijn familie in het ziekenhuis en getuigt over de emoties die de ouders van een ziek kind voelen. Ze doen er alles aan om ervoor te zorgen dat elke dag telt, zowel in goede als slechte momenten. Een verjaardag is altijd een feest: waarom het niet elke dag vieren? De film van het regisseursduo Salsa werd geproduceerd door mortierbrigade en Czar en door de Nationale Loterij gefinancierd want In december 2017 kozen de spelers van de Nationale Loterij "The Belgian Kids' Fund" als hun favoriete vzw. De muziek, genaamd “Those Days”, is gecomponeerd door de Brusselse artiest CHANCE. De film, centraal in de nieuwe fondsenwervingscampagne van “The Belgian Kids' Fund”, wordt vandaag gelanceerd op de sociale netwerken en op de website van de vereniging.

“Als gezondheidsprofessionals binnen het Universitair Kinderziekenhuis Koning Fabiola, worden we vaak geconfronteerd met gezinnen die het niet meer zien zitten, wanneer een diagnose valt. Of het nu gaat om zeldzame of minder zeldzame ziektes, hen kunnen uitleggen dat onderzoeksprojecten aan de gang zijn om hun kind te helpen, biedt perspectieven van hoop aan deze gezinnen" zegt Professor Georges Casimir, lid van de Raad van Bestuur van “The Belgian Kids' Fund” en Algemeen Medisch Directeur van het UKZKF.

Elk jaar biedt “The Belgian Kids' Fund” tussen 15 à 20 onderzoeksbeurzen aan jonge kinderartsen, medisch wetenschappelijke onderzoekers, paramedici of ingenieurs in de biomedische wetenschappen die werkzaam zijn binnen de pediatrie, om hen in staat te stellen onderzoek uit te voeren op het gebied van kindergeneeskunde, in het kader van een doctoraatsthesis. Voor dit academie jaar 2018-2019 werden 17 onderzoeksbeurzen toegekend, evenals 4 "grants" voor laureaten die deeltijds in het ziekenhuis werken en deeltijds onderzoek verrichten.

Steun onderzoek om meer zieke kinderen te genezen!

Over “The Belgian Kids’ Fund”:
"The Belgian Kids' Fund” is het Wetenschappelijk Fonds van het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola dat medisch wetenschappelijk onderzoek steunt in alle disciplines van de pediatrie. Giften vormen het grootste deel van de financiering van de vzw en helpen bij de ontwikkeling van de academische activiteiten van het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola (UKZKF). Sinds 1996 hebben meer dan 150 doctoraatsbeurzen geleid tot 50 thesissen en meer dan 350 publicaties in peer-reviewed medische tijdschriften. De onderzoeksthema's behandelden ook de meest belangrijke pediatrische disciplines, waardoor onze jonge onderzoekers konden evolueren tot getalenteerde professionals.
Voor meer informatie surf naar: http://www.belgiankidsfund.be 

Over het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola:
Het Universitair Kinderziekenhuis Koning Fabiola (UKZKF) werd ingehuldigd in 1986 en is het enige Belgische universitair ziekenhuis volledig toegewijd aan pediatrie. Kinderen, vanaf de geboorte tot hun puberteit, krijgen er de meest uitgebreide zorg. Het UKZKF telt 183 bedden, behandelt jaarlijks bijna 200.000 patiënten, waaronder 25.000 in spoedgevallen en meer dan 43.000 ziekenhuis dagen per jaar. Vandaag beschikt het ziekenhuis over een personeelsbestand van 950 mensen, waaronder bijna 235 artsen en 540 zorgverleners en /of paramedici.
Voor meer informatie surf naar http://www.huderf.be

Pers contact :
Laurence Bosteels – Verantwoordelijke projecten "The Belgian Kids' Fund”
laurence.bosteels@huderf.be  +32 474 345 363

Maud Rouillé – Verantwoordelijke Communicatie UKZKF
Maud.rouille@huderf.be  +32 2 477 36 12  +32 490 493 111

Contacteer ons
Over Universitair Kinderziekenhuis Koninging Fabiola

Het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola (UKZKF) is het enige Belgische ziekenhuis voor kinderen en jongeren. Het heeft als opdracht:

  • Het verzorgen en ondersteunen van kinderen, jongeren en hun families door middel van uitgebreide, multidisciplinaire, humanistische en uitstekende zorgen.
  • De organisatie van onderwijs en onderzoek op hoog niveau door middel van een voortdurend proces van innovatie en kennisontwikkeling.
  • Het actief bijdragen aan de gezondheidseducatie.

Door al het mogelijke te doen voor het welzijn van het kind draagt ons ziekenhuis bij aan de eigen ontwikkeling van het kind en zijn ontplooiing in de samenleving

Het UKZKF in cijfers : 183 bedden, ongeveer 200.000 ambulante patiënten, waarvan 40.000 spoedgevallen en meer dan 47.000 hospitalisatiedagen per jaar. Vandaag werken er meer dan 1000 personen, waaronder meer dan 235 artsen en 540 personeelsleden in de verpleegkundige- en/of paramedische sector.

www.huderf.be

Het UKZKF op sociale media

Universitair Kinderziekenhuis Koninging Fabiola
J.J. Crocqlaan 15
1020 Brussel