Persbericht - Een nieuwe Adjunct Algemeen Directeur van het UKZKF

Op 1 augustus treedt Anna Groswasser toe tot het managementteam als Adjunct Algemeen Directeur van het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola.

Anna Groswasser is een 38-jarige economist (Solvay Business School). Zij heeft drie jaar gewerkt in een universitair ziekenhuis en heeft ook een Hospital Management opleiding. Al 10 jaar diende zij bij Solidaris als financieel en economisch adviseur voor de secretaris-generaal en vervolgens
als financieel directeur en dit, tot op de dag van vandaag.” Haar financiële managementervaring, evenals haar gedegen kennis van sociale kwesties op het vlak van gezondheidsbeleid en de dynamiek van change management zullen waardevolle troeven vormen in haar nieuwe rol binnen ons ziekenhuis”, aldus Francis de Drée, Algemeen Directeur van het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola.

Anna Groswasser zal samenwerken met Francis de Drée, die onlangs heeft aangekondigd dat hij deze zomer naar een ziekenhuis in Azië vertrekt en Dirk Thielens, Adjunct Afgevaardigd Bestuurder van de Iriskoepel, die de functie van Algemeen Directeur voor beide instellingen overneemt ad interim. Anna Grosswasser zal zich focussen op het beheer van het UKZKF.

Anna Grosswasser is de eerste vrouw – sinds 1986 – die een functie binnen de algemene directie binnen het UKZKF op zich neemt.

Contacteer ons
Maud Rouillé HOPITAL UNIVERSITAIRE DES ENFANTS REINE FABIOLA
Maud Rouillé HOPITAL UNIVERSITAIRE DES ENFANTS REINE FABIOLA
Over Universitair Kinderziekenhuis Koninging Fabiola

Het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola is het enige ziekenhuis in België dat zich uitsluitend toelegt op kinderen en adolescenten. Het Kinderziekenhuis heeft daarbij de volgende opdrachten voor ogen:

- Kinderen, adolescenten en hun naaste omgeving verzorgen en begeleiden middels een gespecialiseerde, multidisciplinaire en globale aanpak, waarbij het menselijke aspect en uitmuntendheid centraal staan.
- Instaan voor kwalitatief hoogstaand onderwijs en onderzoek door een continu vernieuwende aanpak en een steeds verbeterde (vak)kennis.
- Actief bijdragen tot de ontwikkeling op het vlak van gezondheid.

In ons ziekenhuis is het welzijn van het kind prioritair, waardoor het kind een sterkere rol toebedeeld krijgt in zijn eigen ontwikkeling en het zich ook beter zal kunnen ontplooien in de maatschappij.

www.huderf.be

Ontdek de blog van #teamhuderf www.huderf30.be 

Universitair Kinderziekenhuis Koninging Fabiola
J.J. Crocqlaan 15
1020 Brussel