Persbericht - Een nieuwe Adjunct Algemeen Directeur van het UKZKF

Op 1 augustus treedt Anna Groswasser toe tot het managementteam als Adjunct Algemeen Directeur van het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola.

Anna Groswasser is een 38-jarige economist (Solvay Business School). Zij heeft drie jaar gewerkt in een universitair ziekenhuis en heeft ook een Hospital Management opleiding. Al 10 jaar diende zij bij Solidaris als financieel en economisch adviseur voor de secretaris-generaal en vervolgens
als financieel directeur en dit, tot op de dag van vandaag.” Haar financiële managementervaring, evenals haar gedegen kennis van sociale kwesties op het vlak van gezondheidsbeleid en de dynamiek van change management zullen waardevolle troeven vormen in haar nieuwe rol binnen ons ziekenhuis”, aldus Francis de Drée, Algemeen Directeur van het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola.

Anna Groswasser zal samenwerken met Francis de Drée, die onlangs heeft aangekondigd dat hij deze zomer naar een ziekenhuis in Azië vertrekt en Dirk Thielens, Adjunct Afgevaardigd Bestuurder van de Iriskoepel, die de functie van Algemeen Directeur voor beide instellingen overneemt ad interim. Anna Grosswasser zal zich focussen op het beheer van het UKZKF.

Anna Grosswasser is de eerste vrouw – sinds 1986 – die een functie binnen de algemene directie binnen het UKZKF op zich neemt.

Contacteer ons
Maud Rouillé HOPITAL UNIVERSITAIRE DES ENFANTS REINE FABIOLA
Maud Rouillé HOPITAL UNIVERSITAIRE DES ENFANTS REINE FABIOLA
Over Universitair Kinderziekenhuis Koninging Fabiola

Het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola (UKZKF) is het enige Belgische ziekenhuis voor kinderen en jongeren. Het heeft als opdracht:

  • Het verzorgen en ondersteunen van kinderen, jongeren en hun families door middel van uitgebreide, multidisciplinaire, humanistische en uitstekende zorgen.
  • De organisatie van onderwijs en onderzoek op hoog niveau door middel van een voortdurend proces van innovatie en kennisontwikkeling.
  • Het actief bijdragen aan de gezondheidseducatie.

Door al het mogelijke te doen voor het welzijn van het kind draagt ons ziekenhuis bij aan de eigen ontwikkeling van het kind en zijn ontplooiing in de samenleving

Het UKZKF in cijfers : 183 bedden, ongeveer 200.000 ambulante patiënten, waarvan 40.000 spoedgevallen en meer dan 47.000 hospitalisatiedagen per jaar. Vandaag werken er meer dan 1000 personen, waaronder meer dan 235 artsen en 540 personeelsleden in de verpleegkundige- en/of paramedische sector.

www.huderf.be

Het UKZKF op sociale media

Universitair Kinderziekenhuis Koninging Fabiola
J.J. Crocqlaan 15
1020 Brussel