Persbericht - « Au coeur de l’Hôpital des Enfants »

Reportage in het hart van het Kinderziekenhuis

Twee jaar lang heeft het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola (UKZKF) een televisieploeg over de vloer gehad voor een ietwat apart kijkje in het hart van
de pediatrische chirurgie. Het resultaat van deze reportage is te zien in de documentaire ‘Au cœur de l’Hôpital des Enfants’, die vanaf
20 februari gedurende 4 weken wordt uitgezonden op RTL.

Dr. Diane Franck, plastisch chirurg, Dr. Hélène Demanet, hartchirurg pediatrie en Dr. Stéphane Luyckx, uroloog en pediatrische chirurg zijn de drie gezichten van deze documentaire. Aan de hand van het verhaal van elke patiënt lichten ze de verschillende facetten van het beroep van kinderchirurg toe. Zo krijg je als toeschouwer de kans om de technische kanten van hun vak te leren kennen, naast de complexiteit van alle behandelingen, maar ook het warme, menselijke aspect in hun dagelijkse omgang met patiënt en familie.

Tijdens de vier afleveringen kan het grote publiek kennismaken met enkele leden van de multidisciplinaire teams van het UKZKF rond een aantal thema’s zoals pijnbestrijding, het belang van de vertrouwensrelatie tussen patiënt, zorgverstrekker en ouder, het sensibiliseren omtrent orgaandonatie en het aanleren van de juiste reflexen en handelingen bij huiselijk ongevallen.

Noteer dus alvast in jullie agenda: iedere woensdag om 19.45u op RTL.
De eerste uitzending is voorzien op woensdag 20 februari

--- einde van het perscommuniqué ---
 

In bijgevoegd persdossier  (in het Frans)  van RTL worden de verschillende afleveringen beschreven en kun je ook al kennismaken met bovengenoemde artsen.

Wie een van de artsen wenst te interviewen die aan deze reportage hebben meegewerkt of een andere specialist binnen het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola, wordt verzocht hiervoor contact op te nemen met Amélie Putmans – per e-mail amelie@racin.eu of telefonisch (gsm): 0477 200 970.

De thema’s die tijdens deze uitzending aan bod zullen komen en waarvoor onze experts uw vragen graag beantwoorden, zijn:

 • pijnbestrijding;
 • orgaandonatie (hart en nier);
 • transplantatie;
 • plastische en reconstructieve chirurgie;
 • brandwonden;
 • de chirurgische robot;
 • urologie;
 • preventie van huiselijk ongevallen;
 • cardiologie.
Contacteer ons
Maud Rouillé HOPITAL UNIVERSITAIRE DES ENFANTS REINE FABIOLA
Maud Rouillé HOPITAL UNIVERSITAIRE DES ENFANTS REINE FABIOLA
Over Universitair Kinderziekenhuis Koninging Fabiola

Het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola (UKZKF) is het enige Belgische ziekenhuis voor kinderen en jongeren. Het heeft als opdracht:

 • Het verzorgen en ondersteunen van kinderen, jongeren en hun families door middel van uitgebreide, multidisciplinaire, humanistische en uitstekende zorgen.
 • De organisatie van onderwijs en onderzoek op hoog niveau door middel van een voortdurend proces van innovatie en kennisontwikkeling.
 • Het actief bijdragen aan de gezondheidseducatie.

Door al het mogelijke te doen voor het welzijn van het kind draagt ons ziekenhuis bij aan de eigen ontwikkeling van het kind en zijn ontplooiing in de samenleving

Het UKZKF in cijfers : 183 bedden, ongeveer 200.000 ambulante patiënten, waarvan 40.000 spoedgevallen en meer dan 47.000 hospitalisatiedagen per jaar. Vandaag werken er meer dan 1000 personen, waaronder meer dan 235 artsen en 540 personeelsleden in de verpleegkundige- en/of paramedische sector.

www.huderf.be

Het UKZKF op sociale media

Universitair Kinderziekenhuis Koninging Fabiola
J.J. Crocqlaan 15
1020 Brussel