MEDIA ALERT: SUPERHELDEN OP BEZOEK BIJ HET UNIVERSITAIR KINDERZIEKENHUIS KONINGIN FABIOLA

MEDIA ALERT: SUPERHELDEN OP BEZOEK BIJ HET UNIVERSITAIR KINDERZIEKENHUIS KONINGIN FABIOLA

Een leuke verrassing voor de kinderen!

Brussel – Vandaag en de twee komende dagen krijgen de kinderen in het Kinderziekenhuis een verrassingsbezoekje van enkele superhelden/ruitenwassers.

De aandacht van de kinderen in de speelzaal werd getrokken door een vreemd tafereel dat zich doorheen de ramen afspeelde… “Spiderman”, gilden ze !“Oh en daar, Batman en Superman”, riep een andere. Verbaasde voorbijgangers zagen hoe de superhelden/ruitenwassers langs de voorgevel kwamen afgezakt en de kinderen gingen begroeten voor de ramen van hun kamers. 

Dit initiatief, dat al heel veel bijval in het buitenland kende, kwam tot stand in samenwerking met het bedrijf MG Cleaning en werd nu voor de eerste keer in een Brussels ziekenhuis uitgevoerd. “De pretlichtjes in de ogen van de kinderen toen ze ons zagen was onbeschrijfelijk. Ik ben fier dat we vandaag een lichtpuntje waren in de dag van de patiëntjes en het ziekenhuispersoneel. Ik hoop dat we volgend jaar kunnen terugkomen”, vertelt Mustapha Kose van MG Cleaning.

We willen het team van MG Cleaning bedanken voor deze geweldige actie. We vinden het belangrijk om onze patiënten de beste zorg te bieden en een actie als deze, die een lach op hun gezichten tovert, sluit daar perfect bij aan”, concludeert Bruno De Meue, Algemeen Directeur van het Kinderziekenhuis.

30 jaar Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola

Zoals u weet viert het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola dit jaar zijn 30-jarig bestaan. Daarom organiseert het ziekenhuis heel het jaar door allerlei activiteiten – van wetenschappelijk tot ludiek – om zijn artsen, verzorgend personeel, patiënten en hun families in de bloemetjes te zetten. De ideale gelegenheid voor het ziekenhuis om u te laten kennismaken met zijn spitstechnologieën en therapeutische innovaties waarmee wij de zorg voor de gezondheid van onze kinderen constant willen verbeteren. Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes omtrent de 30ste verjaardag op http://www.huderf30.be/

De volgende grote evenementen op de kalender zijn de deelname van enkele personeelsleden aan de Brussels Marathon op 2 oktober. Loop mee met ons team voor het goede doel (http://bit.ly/2bKQWwu). Op 24 november e.k. organiseert het UKZKF op de site van de ULB-VUB een conferentie met als thema: ‘De invloed van de technologie op kinderen’. Een panel sprekers met elk hun eigen achtergrond komt er de evoluties toelichten waar kinderen vandaag de dag mee te maken hebben, met name de impact van digitale technologie. Verguisd of bejubeld? De invloed van de technologie op kinderen laat niemand onverschillig. Met een onthutsend gemak laten de allerkleinsten foto’s en apps over de schermpjes van hun tablets glijden en maken ze zichzelf zo intuïtief het beste én het slechtste eigen van wat de technologie ze te bieden heeft. Het Internet en de ontwikkeling van de digitale technologie hebben de wereld op zijn kop gezet, niet alleen die van de kinderen en de pubers, maar ook die van de ouders: zes op de tien ouders maken zich serieus zorgen als ze zien hoeveel tijd hun kinderen voor hun schermen zitten (http://bit.ly/2cU7bby).

Perscontact

Elke De Mayer
elke@wavemakers.eu
0485/75 28 66

Contacteer ons
Over Universitair Kinderziekenhuis Koninging Fabiola

Het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola (UKZKF) is het enige Belgische ziekenhuis voor kinderen en jongeren. Het heeft als opdracht:

  • Het verzorgen en ondersteunen van kinderen, jongeren en hun families door middel van uitgebreide, multidisciplinaire, humanistische en uitstekende zorgen.
  • De organisatie van onderwijs en onderzoek op hoog niveau door middel van een voortdurend proces van innovatie en kennisontwikkeling.
  • Het actief bijdragen aan de gezondheidseducatie.

Door al het mogelijke te doen voor het welzijn van het kind draagt ons ziekenhuis bij aan de eigen ontwikkeling van het kind en zijn ontplooiing in de samenleving

Het UKZKF in cijfers : 183 bedden, ongeveer 200.000 ambulante patiënten, waarvan 40.000 spoedgevallen en meer dan 47.000 hospitalisatiedagen per jaar. Vandaag werken er meer dan 1000 personen, waaronder meer dan 235 artsen en 540 personeelsleden in de verpleegkundige- en/of paramedische sector.

www.huderf.be

Het UKZKF op sociale media

Universitair Kinderziekenhuis Koninging Fabiola
J.J. Crocqlaan 15
1020 Brussel