MEDIA ALERT: SUPERHELDEN OP BEZOEK BIJ HET UNIVERSITAIR KINDERZIEKENHUIS KONINGIN FABIOLA

MEDIA ALERT: SUPERHELDEN OP BEZOEK BIJ HET UNIVERSITAIR KINDERZIEKENHUIS KONINGIN FABIOLA

Een leuke verrassing voor de kinderen!

Brussel – Vandaag en de twee komende dagen krijgen de kinderen in het Kinderziekenhuis een verrassingsbezoekje van enkele superhelden/ruitenwassers.

De aandacht van de kinderen in de speelzaal werd getrokken door een vreemd tafereel dat zich doorheen de ramen afspeelde… “Spiderman”, gilden ze !“Oh en daar, Batman en Superman”, riep een andere. Verbaasde voorbijgangers zagen hoe de superhelden/ruitenwassers langs de voorgevel kwamen afgezakt en de kinderen gingen begroeten voor de ramen van hun kamers. 

Dit initiatief, dat al heel veel bijval in het buitenland kende, kwam tot stand in samenwerking met het bedrijf MG Cleaning en werd nu voor de eerste keer in een Brussels ziekenhuis uitgevoerd. “De pretlichtjes in de ogen van de kinderen toen ze ons zagen was onbeschrijfelijk. Ik ben fier dat we vandaag een lichtpuntje waren in de dag van de patiëntjes en het ziekenhuispersoneel. Ik hoop dat we volgend jaar kunnen terugkomen”, vertelt Mustapha Kose van MG Cleaning.

We willen het team van MG Cleaning bedanken voor deze geweldige actie. We vinden het belangrijk om onze patiënten de beste zorg te bieden en een actie als deze, die een lach op hun gezichten tovert, sluit daar perfect bij aan”, concludeert Bruno De Meue, Algemeen Directeur van het Kinderziekenhuis.

30 jaar Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola

Zoals u weet viert het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola dit jaar zijn 30-jarig bestaan. Daarom organiseert het ziekenhuis heel het jaar door allerlei activiteiten – van wetenschappelijk tot ludiek – om zijn artsen, verzorgend personeel, patiënten en hun families in de bloemetjes te zetten. De ideale gelegenheid voor het ziekenhuis om u te laten kennismaken met zijn spitstechnologieën en therapeutische innovaties waarmee wij de zorg voor de gezondheid van onze kinderen constant willen verbeteren. Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes omtrent de 30ste verjaardag op http://www.huderf30.be/

De volgende grote evenementen op de kalender zijn de deelname van enkele personeelsleden aan de Brussels Marathon op 2 oktober. Loop mee met ons team voor het goede doel (http://bit.ly/2bKQWwu). Op 24 november e.k. organiseert het UKZKF op de site van de ULB-VUB een conferentie met als thema: ‘De invloed van de technologie op kinderen’. Een panel sprekers met elk hun eigen achtergrond komt er de evoluties toelichten waar kinderen vandaag de dag mee te maken hebben, met name de impact van digitale technologie. Verguisd of bejubeld? De invloed van de technologie op kinderen laat niemand onverschillig. Met een onthutsend gemak laten de allerkleinsten foto’s en apps over de schermpjes van hun tablets glijden en maken ze zichzelf zo intuïtief het beste én het slechtste eigen van wat de technologie ze te bieden heeft. Het Internet en de ontwikkeling van de digitale technologie hebben de wereld op zijn kop gezet, niet alleen die van de kinderen en de pubers, maar ook die van de ouders: zes op de tien ouders maken zich serieus zorgen als ze zien hoeveel tijd hun kinderen voor hun schermen zitten (http://bit.ly/2cU7bby).

Perscontact

Elke De Mayer
elke@wavemakers.eu
0485/75 28 66

Contacteer ons
Over Universitair Kinderziekenhuis Koninging Fabiola

Het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola (UKZKF) is het enige ziekenhuis in België dat zich uitsluitend toelegt op kinderen en adolescenten. Het UKZKF heeft daarbij de volgende opdrachten voor ogen:  

- Kinderen, adolescenten en hun naaste omgeving verzorgen en begeleiden middels een gespecialiseerde, multidisciplinaire en globale aanpak, waarbij het menselijke aspect en uitmuntendheid centraal staan.

- Instaan voor kwalitatief hoogstaand onderwijs en onderzoek door een continu vernieuwende aanpak en een steeds verbeterde (vak)kennis.

- Actief bijdragen tot de ontwikkeling op het vlak van gezondheid.

In ons ziekenhuis is het welzijn van het kind prioritair, waardoor het kind een sterkere rol toebedeeld krijgt in zijn eigen ontwikkeling en het zich ook beter zal kunnen ontplooien in de maatschappij.

Het UKZKF in enkele cijfers: 183 bedden, bijna 200.000 ambulante patiënten, waaronder 40.000 spoedgevallen en meer dan 47.000 dagen ziekenhuisopname op jaarbasis. Momenteel werkt er zo’n 950 man, onder wie nagenoeg 235 artsen en 540 zorgverstrekkers en/of paramedici.

www.huderf.be

Universitair Kinderziekenhuis Koninging Fabiola
J.J. Crocqlaan 15
1020 Brussel