Media alert: Het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola wijdt het nieuwe Professor VIS-gebouw in

Het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola (UKZKF) heeft deze ochtend het nieuwe Professor VIS-gebouw plechtig geopend. Bij de officiële inwijding waren ook Brussels Burgemeester Philippe Close en Karine Lalieux, voorzitster van het OCMW van Brussel, aanwezig.
Dit nieuwe gebouw van 11.500 m2 biedt onder meer onderdak aan het nieuwe operatiekwartier, de nieuwe spoeddienst en de kantoren van de gemeenschappelijke directie van het UKZKF en het UVC Brugmann.

Het is steeds een eer aanwezig te mogen zijn bij het openen van nieuwe infrastructuren die ten dienste staan van onze bevolking. Nóg meer is, als die bestemd is voor de hulp aan een erg kwetsbare groep, in dit geval kinderen en jongeren. De nieuwe vleugel van dit welgekende ziekenhuis zal ervoor zorgen dat we beter kunnen inspelen op de noden van zieke kinderen en hun gezinnen, want de aanwezigheid van ouders of familie is voor deze groep van ontzettend groot belang in heel het behandelingsproces”, vertelt Brussels burgemeester Philippe Close over de uitbreiding van het kinderziekenhuis.

Na het doorknippen van het lint kreeg de burgemeester een rondleiding, samen met Karine Lalieux, voorzitster van het OCMW van Brussel, en Dirk Thielens, waarnemend algemeen directeur van het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola.

Karine Lalieux, OCMW-voorzitter van de Stad Brussel, voegt hieraan toe: "Meer dan 30 jaar geleden werd onder impuls van het OCMW van de Stad Brussel een gespecialiseerd kinderziekenhuis opgericht dat uniek was in Brussel en België. Nu is het kinderziekenhuis een referentie geworden op het gebied van kindergeneeskunde. Het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola (UKZKF) breidt uit en specialiseert zich verder in de zorg voor het kind. Ik ben zeer blij met dit nieuw hoofdstuk voor het kinderziekenhuis. Want naast onze historische banden werken onze instellingen dagelijks samen om ervoor te zorgen dat iedereen, ongeacht de situatie, toegang heeft tot de beste gezondheidszorg, apparatuur en medisch personeel.

In het nieuwe, volledig gedigitaliseerde operatiekwartier van 2000 m2 van de pediatrieafdeling werden op 5 augustus al de eerste patiëntjes behandeld. De nieuwe spoeddienst van 1800 m2 kan 50.000 patiënten per jaar helpen. Deze afdeling opent op 23 september haar deuren. De spoeddienst, die voor de gelegenheid omgetoverd werd tot het Knuffelbeerziekenhuis*, mocht deze ochtend een veertigtal leerlingen vn scholen in de buurt en 60 patiënten verwelkomen. Langs een speciaal voor hen uitgestippelde route kwamen ze alles te weten over dringende hulpverlening voor kinderen en jongeren. Tijdens een reanimatieworkshop leerden ze hoe ze eerste hulp moeten toedienen.

In de loop van 2020 krijgen nog andere afdelingen een plaatsje in het nieuwe gebouw, waaronder de hospitalisatie-eenheid van de kinderpsychiatrie, de APPI-eenheid (voor de vroegtijdige individuele behandeling van autisme) en de Ouder-Baby-eenheid (voor de ontwikkeling van de vroege band tussen ouder en kind). Tot slot wordt er ook de eenheid voor niet-intensieve neonatologie van het UVC Brugmann ingericht. 

Dankzij de opening van dit gebouw kunnen we investeren in hypermoderne technologieën. Het ziekenhuis wordt al enkele jaren vernieuwd en niet alleen om de patiënten en hun familie meer comfort te bieden. We willen eveneens dat het personeel in een aangenamere omgeving kan werken, waarin multidisciplinariteit centraal staat. Ook de menselijke kant is namelijk een belangrijk kwaliteitscriterium voor onze patiënten. Het is ons doel om toekomstige specialisten een hoogwaardige opleiding te blijven geven en om de ontwikkeling van de Belgische kindergeneeskunde verder te ondersteunen”, stelt Dirk Thielens, waarnemend algemeen directeur van het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola.

Contacteer ons
Maud Rouillé Responsable communication - Communicatie verantwoordelijke, HUDERF - UKZKF
Maud Rouillé Responsable communication - Communicatie verantwoordelijke, HUDERF - UKZKF
Over Universitair Kinderziekenhuis Koninging Fabiola

Het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola is het enige ziekenhuis in België dat zich uitsluitend toelegt op kinderen en adolescenten. Het Kinderziekenhuis heeft daarbij de volgende opdrachten voor ogen:

- Kinderen, adolescenten en hun naaste omgeving verzorgen en begeleiden middels een gespecialiseerde, multidisciplinaire en globale aanpak, waarbij het menselijke aspect en uitmuntendheid centraal staan.
- Instaan voor kwalitatief hoogstaand onderwijs en onderzoek door een continu vernieuwende aanpak en een steeds verbeterde (vak)kennis.
- Actief bijdragen tot de ontwikkeling op het vlak van gezondheid.

In ons ziekenhuis is het welzijn van het kind prioritair, waardoor het kind een sterkere rol toebedeeld krijgt in zijn eigen ontwikkeling en het zich ook beter zal kunnen ontplooien in de maatschappij.

www.huderf.be

Ontdek de blog van #teamhuderf www.huderf30.be 

Universitair Kinderziekenhuis Koninging Fabiola
J.J. Crocqlaan 15
1020 Brussel