HET UNIVERSITAIR KINDERZIEKENHUIS KONINGIN FABIOLA ORGANISEERT ZIJN ‘FEEST VAN HET KIND’

HET UNIVERSITAIR KINDERZIEKENHUIS KONINGIN FABIOLA ORGANISEERT ZIJN ‘FEEST VAN HET KIND’

Op zaterdag 28 mei 2016 vanaf 10.00u

Kom samen met ons de 30ste verjaardag van het UKZKF vieren. Bij die gelegenheid organiseren wij op zaterdag 28 mei e.k. een ‘Feest van het Kind’ voor het grote publiek, het personeel, onze patiënten en hun familie. Die dag staan er drie topmomenten op de affiche, waar wij u en uw kinderen, neven en nichtjes en andere petekinderen… bij dezen heel graag op uitnodigen!

 • Wij starten die feestdag met de officiële inhuldiging van het nieuwe openlucht-speelplein voor de kinderen die in ons kinderziekenhuis zijn opgenomen.
  Deze speeltuin kreeg de naam ‘Lydia’s Ludo’ mee en kwam er met de financiële steun van de vereniging Kids’ Care.
   
 • Daarna is het tijd voor een workshop rond de chirurgische robot. U maakt er kennis met deze nieuwste hightech aanwinst, waarmee het UKZKF pas het tweede ziekenhuis in Europa is dat met zo’n robot kan uitpakken. Het chirurgische team geeft u graag tekst en uitleg bij de voordelen van deze robot voor de pediatrische chirurgie. U mag hem ook zelf bedienen en uw kind er mee aan het werk zien.
   
 • Om de dag in schoonheid af te sluiten, kunt u met uw kinderen naar een paar knutselateliers, op koopjesjacht op de rommelmarkt, met hun favoriete knuffel naar het Knuffelziekenhuis voor een volledige check-up of nog een miniconcert mee pikken van Jali, Daddy K en Ici Baba.
  Rond 17u worden er ballonnen losgelaten.  

Wél graag even bevestigen indien u van plan bent te komen: mw. Amélie Putmans,
per e-mail amelie@racin.eu of telefonisch: 0032 (0)477 20 09 70 en dit vóór 20 mei.

 

Op het programma:

10.30u – Onthaal (hoofdingang)

11.00u – Inhuldiging van het openluchtspeelplein

11.45u – Afsluiting van de officiële ceremonie

12.00u – De pers maakt kennis met de chirurgische robot

Nadien kunt u samen met uw kinderen genieten van allerlei ludieke activiteiten.

Toegang:

Jean-Joseph Crocqlaan 15 – 1020 Brussel

Parkeren: op de parking van het UVC Brugmann (mét ticket) via het Van Gehuchtenplein
               of op de openbare weg, in de buurt (wel opletten voor blauwe zones)

Bus: 88 Stiénon / Cité Jardin

Tram: 93 Stiénon

Metro: Houba Brugmann

Het UKZKF wordt 30…

Wij herinneren u er graag aan dat het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola (UKZKF) dit jaar 30 wordt. Daarom organiseert het ziekenhuis heel het jaar door allerlei activiteiten – van wetenschappelijk tot ludiek – om zijn artsen, verzorgend personeel, patiënten en hun families in de verf te zetten. Meteen ook de gelegenheid voor het ziekenhuis om u te laten kennismaken met zijn spitstechnologieën en therapeutische innovaties waarmee wij de zorg voor de gezondheid van onze kinderen constant willen verbeteren. Wil u op de hoogte blijven van de actualiteit rond onze 30ste verjaardag?

Dat kan. U surft gewoon naar http://www.huderf30.be/.

Perscontact

Maud Rouillé
Communicatieverantwoordelijke
maud.rouille@huderf.be
0490 493 111

Contacteer ons
Maud Rouillé Responsable communication - Communicatie verantwoordelijke, HUDERF - UKZKF
Maud Rouillé Responsable communication - Communicatie verantwoordelijke, HUDERF - UKZKF
Over Universitair Kinderziekenhuis Koninging Fabiola

Het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola (UKZKF) is het enige ziekenhuis in België dat zich uitsluitend toelegt op kinderen en adolescenten. Het UKZKF heeft daarbij de volgende opdrachten voor ogen:  

- Kinderen, adolescenten en hun naaste omgeving verzorgen en begeleiden middels een gespecialiseerde, multidisciplinaire en globale aanpak, waarbij het menselijke aspect en uitmuntendheid centraal staan.

- Instaan voor kwalitatief hoogstaand onderwijs en onderzoek door een continu vernieuwende aanpak en een steeds verbeterde (vak)kennis.

- Actief bijdragen tot de ontwikkeling op het vlak van gezondheid.

In ons ziekenhuis is het welzijn van het kind prioritair, waardoor het kind een sterkere rol toebedeeld krijgt in zijn eigen ontwikkeling en het zich ook beter zal kunnen ontplooien in de maatschappij.

Het UKZKF in enkele cijfers: 183 bedden, bijna 200.000 ambulante patiënten, waaronder 40.000 spoedgevallen en meer dan 47.000 dagen ziekenhuisopname op jaarbasis. Momenteel werkt er zo’n 950 man, onder wie nagenoeg 235 artsen en 540 zorgverstrekkers en/of paramedici.

www.huderf.be

Universitair Kinderziekenhuis Koninging Fabiola
J.J. Crocqlaan 15
1020 Brussel