Het Kinderziekenhuis en The Belgian Kids’ Fund for Pediatric Research zamelen fondsen in voor onderzoek naar zeldzame ziekten

Brussel - Naar aanleiding van de sensibiliseringscampagne #Notaunicorn gelanceerd op de Internationale Dag van de Zeldzame Ziekten door RaDiOrg (Rare Disease Organisation), lanceren het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola en The Belgian Kids’ Fund for Pediatric Research samen een fundraising campagne om pediatrisch onderzoek te steunen. 75% van de mensen die lijden aan zeldzame ziekten zijn immers kinderen!

Naar aanleiding hiervan geven het Kinderziekenhuis en BKF het woord aan kinderen met zeldzame ziekten, aan hun gezin en aan de multidisciplinaire teams die hen verzorgen, in een reeks getuigenissen die je terugvind op de website www.huderf.be/notaunicorn. Deze verhalen schetsen de situatie in verschillende disciplines zoals in endocrinologie, in genetica, in hemato-oncologie, in neurologie en bij mucoviscidose; maar ze tonen ook de grote verschillen in het lange en moeilijke traject van kinderen, hun families en de verzorgers : van prenatale genetische testen, een juiste diagnose stellen, het al dan niet bestaan van geneesmiddelen, tot therapie trouw, progressieve zelfstandigheid en uiteindelijk de transitie naar volwassen zorg.

Om een gift te doen, surf naar de website van het Kinderziekenhuis of de website van The Belgian Kids’ Fund for Pediatric Research : https://www.belgiankidsfund.be/fr/2021-not-a-unicorn.cfm.

*** Einde van het persbericht ***

Voor meer informatie en andere invalshoeken rond deze campagne : lees de volledige persmap.

  • Update over zeldzame ziekten en wetenschappelijk onderzoek
  • De toekomst van genetica toegespitst op zeldzame ziekten
  • De hoop om snel te genezen van mucoviscidose
  • De overgang tussen kindergeneeskunde en volwassenengeneeskunde
  • Hormoononverstoorders tijdens de ontwikkeling van kinderen
  • De mogelijkheden die ontstaan dankzij samenwerkingen van experten
  • Het belang van psychosociale steun bij zeldzame ziekten
  • De magie van voeding
  • De expertise ten dienste van patiënten getroffen door stofwisselingsziekten
  • Klinische testen en onderzoek bij epilepsie
  • Onderzoek in het kort: BKF-onderzoekers aan het woord over hun onderzoek naar zeldzame ziekten

Over vzw The Belgian Kids’ Fund for Pediatric Research (BKF)

Het Wetenschappelijk Fonds van het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola (UKZKF) werd in 1995 opgericht door enkele artsen van het Kinderziekenhuis, om wetenschappelijk onderzoek in de pediatrie te promoten. Deze vzw heeft als missie om aan jonge onderzoekers de kans te bieden een onderzoeksproject op te starten, in het kader van een doctoraatsthesis en zo de nodige vaardigheden te ontwikkelen, die essentieel zijn voor een betere gezondheid van kinderen. www.belgiankidsfund.be

Communiqué de presse

PDF - 640 Kb

Dossier de presse

PDF - 776 Kb

Persbericht

PDF - 646 Kb

Persdossier

PDF - 777 Kb

Maud Rouillé

Responsable communication - Communicatie verantwoordelijke, HUDERF - UKZKF

Laurence Bosteels

Responsable Projets BKF, The Belgian Kids’ Fund for Pediatric Research (BKF)

Over Universitair Kinderziekenhuis Koninging Fabiola

Over het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola

Het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola (UKZKF) is het enige Belgische ziekenhuis dat uitsluitend aan kinderen en adolescenten gewijd is. Door al het mogelijke te doen voor het welzijn van kinderen, draagt ons ziekenhuis ertoe bij dat zij actoren zijn in hun eigen ontwikkeling en tot bloei komen in de maatschappij.

De missies van het ziekenhuis zijn de volgende :

-  Multidisciplinaire, humanistische en uitstekende zorg bieden aan kinderen en adolescenten alsook ondersteuning aan hen én hun gezinnen.

-  Onderwijs en onderzoek van hoog niveau verzekeren door een voortdurende cyclus van innovatie en ontwikkeling van kennis door te lopen.

-  Actief bijdragen aan gezondheidsvoorlichting.

Het Kinderziekenhuis in cijfers: 183 bedden, om en bij de 135.000 raadplegingen, meer dan 36.000 spoedopnames en meer dan 41.000 opnamedagen per jaar. Jaarlijks worden er in het operatiekwartier meer dan 3.700 interventies uitgevoerd. Vandaag werken er meer dan 1.000 mensen, goed voor 750 VTE (voltijdsequivalenten), waaronder 170 VTE artsen (52,5 postdoctorale VTE) en 440 VTE verpleegkundigen en paramedici.

www.huderf.be

Neem contact op met

J.J. Crocqlaan 15 1020 Brussel

+32 (0)2 477 36 12

hudcom@huderf.be

www.huderf.be